Няколко нестандартни проекта на дървени картини

Представяме ви няколко интеренси проекти, които не са обичайните портрети на хора, а са истински дървени картини 🙂

Често ни изпращат снимка на пейзаж, картина, животинка или пък къща и ни питат дали би могло да се направи на дърво. За животинките вече сме показвали как стават нещата 🙂 На теория всичко може да се направи 🙂 но на практика е малко по-сложно. Някои неща просто не излизат хубаво… за това винаги правим проба, когато получим подобна молба.

Дървени картини

Тук ще ви покажем примери на интересни проекти, които правихме, за да демонстрираме как се получават различните обекти, когато се гравират върху дървото.

Най-често хората желаят да се гравира някоя къща – семейна стара къща, настоящият дом или просто красива къща, като тези от стария Пловдив.

Пловдивската уличка се получи много красиво, главно защото къщите са много характерни и отчетливи на самата снимка. Няма и прекалено много дребни детайли. Ето още няколко примера на различни видове къщи и сгради:

Другия вид картини, за които най-много ни питат, са на хора в цял ръст, с кола, мотор, на кон или пък с глиган :). Когато лицето не е едро, изглежда малко по-различно. Фигурите в цял ръст не изглеждат както портретите – лицата не са ясни и отчетливи, а по-скоро като силуети. Детайлите не си личат много, но въпреки това имат ефектен вид и се харесват много на хората. Ето няколко примера от практиката:

Другата интересна категория дървени картини са пейзажите, картинки, лога. Логата особено стават много готино, там можем да си позволим по-дълбок релеф, което ги прави супер ефектни 🙂 За тях също сме разказвали повече >

А относно другите картинки – вижте сами колко много различни типове сме правили от пейзажи до оригами, всичките по идея и желание на клиенти 🙂

Ако искате и вие да имате подобна дърворезба, пишете ни! С радост ще реализираме и вашата идея!

Leave a Reply